bel ons nu

 

Nieuws overzicht

de toevlucht

Categorie: nieuwsGepubliceerd: maandag 01 mei 2017 10:35Geschreven door Super UserHits: 247 Afdrukken E-mail

Stichting de Toevlucht is opgericht in 1989 met als doel om zieke, gewonde en jonge vogels te helpen, die verwond zijn geraakt door het verkeer, ramen, ouderloos zijn geworden of door ziekte hulp nodig hebben.
Door het revalideren, aanlaten sterken, op laten groeien en natuurlijke vaardigheden aan te leren, word 65% van de vogels weer gezond vrijgelaten in de natuur.

 

Inmiddels vangen wij 4000 vogels per jaar op. In 1997 kwam de vraag of we ook egels wilden gaan opvangen uit groot Amsterdam. Deze stekelige vrienden worden nu met 400 stuks per jaar binnen gebracht.

In 2010 hebben wij toestemming verkregen met nieuwe vergunningen volgens het kwaliteit protocol van het Ministerie van LNV om meerdere soorten zoogdieren op te mogen vangen.

 

Dagelijkse worden slachtoffers binnen gebracht, en elke ochtend beginnen we met het controleren van de aanwezige dieren, schoonmaken van kooien en hokken, toedienen van medicatie, water en voer geven. Zoogdieren moeten gewogen worden om te bekijken of dieren niet afvallen.
In de middag, is er een ontlasting onderzoek om te kijken of medicatie bij de zoogdieren aanslaat.

 

Het uitzetten van dieren en adviezen geven horen ook tot de dagelijkse bezigheden.

Dierenbeschermingscentrum Amersfoort

Categorie: nieuwsGepubliceerd: woensdag 26 april 2017 15:06Geschreven door Super UserHits: 214 Afdrukken E-mail

Dierenbeschermingscentrum Amersfoort is een opvang voor honden, katten, konijnen en knaagdieren die tijdelijk dakloos zijn. In opdracht van de gemeenten Amersfoort, Gooise Meren, Hilversum, Huizen, Leusden, Weesp en Wijdemeren verzorgt het DBCA de opvang van zwerfdieren. Naast zwerfdieren vangt het DBCA ook dieren op waarvan afstand wordt gedaan door de eigenaar. Ieder dier ontvangt in de opvang passende (medische) zorg. Het DBCA beschikt over moderne faciliteiten voor alle diergroepen waarbij de dieren beschikken over ruime verblijven met buitenrennen. Het DBCA heeft een eigen dierenartsruimte met operatiekamer, recovery, ziekenboeg en quarantaineruimtes. Na de quarantaineperiode en eventueel herstel gaat het Dierenbeschermingscentrum voor ieder dier op zoek naar een nieuw passend huis. Naast opvang van dieren verzorgt het centrum voorlichting over verantwoord huisdierbezit.

bereikbaarheid

Categorie: nieuwsGepubliceerd: dinsdag 11 april 2017 18:06Geschreven door Super UserHits: 183 Afdrukken E-mail

11 - 04 - 2017

 

Helaas zijn wij momenteel, telefonisch niet bereikbaar door een technische storing.

Wij werken naarstig aan een oplossing, onze excuses voor het ongemak.

 

Heeft u een spoedmelding verzoeken wij u om contact op te nemen met het algemene alarmnummer 144.

 

 

Vogelasiel Naarden, in het zonnetje

Categorie: nieuwsGepubliceerd: vrijdag 07 april 2017 17:11Geschreven door Super UserHits: 337 Afdrukken E-mail

Al in 1957 werd de basis gelegd voor wat tegenwoordig het Vogelhospitaal Naarden is. Wat begon als een kleinschalige opvang vanuit de woonkamer van oprichter Barend van Ingen is inmiddels uitgegroeid tot één van de grootste en meest vooraanstaande opvangcentra voor in het wild levende vogels. In 2016 werden er meer dan 5000 vogels opgevangen, behandeld, verzorgt en weer uitgezet in de vrije natuur, ruim 2200 kwamen er vanuit de regio Gooi en Vechtstreek. Verreweg het grootste deel komt bij ons via de dierenambulance, zeker in het broedseizoen rijden de dierenambulances af en aan naar ons Vogelhospitaal. Het Vogelhospitaal beschikt niet alleen over prima faciliteiten om de vogels de best mogelijke zorg te verlenen, ook staat er een goed opgeleid en gespecialiseerd team van beheerders en dierverzorgers klaar om 365 dagen per jaar zich te ontfermen over onze gevederde vrienden. Het Vogelhospitaal is het gehele jaar geopend tussen 10.00 uur en 16.00 uur, in de periode tussen 1 april en 31 juli zijn we tevens open tussen 19.00 uur en 21.00 uur. Ook als particulier bent u van harte welkom om een gevonden vogel zelf bij ons langs te brengen. twijfelt u of de vogel zorg nodig heeft neemt u dan gerust contact met ons op om te overleggen. Meer informatie vindt u op www.vogelasiel.nl