bel ons nu

 

Nieuws overzicht

dierenartskiezen

Categorie: nieuwsGepubliceerd: woensdag 11 oktober 2017 15:45Geschreven door Super UserHits: 630 Afdrukken E-mail

 

Dierenartskiezen.nl is ‘live’ sinds dierendag (4 oktober 2017). Het platform maakt prijzen en beoordelingen van dierenartsen inzichtelijk. Daarmee wil het ervoor zorgen dat meer baasjes met hun huisdier naar de dierenarts kunnen én een bijdrage te leveren aan de transparantie in deze markt. Zie voor meer informatie: dierenartskiezen.nl.

Gif op de Hoornboegse Heide

Categorie: nieuwsGepubliceerd: woensdag 04 oktober 2017 11:36Geschreven door Super UserHits: 467 Afdrukken E-mail

HILVERSUM - Mensen die hun hond uitlaten op de Hoorneboegse Heide in Hilversum moeten flink op hun hoede zijn. Iemand heeft daar namelijk vergiftigde macaroni neergelegd. Het eten van de macaroni is zeker één hond fataal geworden. Ook een tweede hond zou inmiddels zijn overleden.

Sectie bij de Universiteit Utrecht heeft uitgewezen dat de hond die dit weekend van de macaroni had gesnoept inderdaad door het gif is overleden. Ook in de plaatselijke supermarkt wordt middels pamfletten al gewaarschuwd voor de giftige pasta. De dierenartsenpraktijk adviseert mensen om de plek te mijden of om honden een snuitbandje om te doen terwijl ze aangelijnd zijn.
 
Bron: NH Nieuws

unive

Categorie: nieuwsGepubliceerd: donderdag 10 augustus 2017 19:42Geschreven door Super UserHits: 636 Afdrukken E-mail

Dierenambulance Gooi-Vechtstreek dolblij met sponsoring door Univé Hilversum

 


Onlangs werd de Dierenambulance Gooi-Vechtstreek uitgenodigd door René Tuinman, vestigingsmanager van kantoor Univé Hilversum, om een donatie in ontvangst te nemen. Eenmaal aan tafel bij René bleek het niet om een eenmalige donatie te gaan, maar een sponsorship door Univé.
Univé bij ons allen bekend als de sympathiek verzekeraar waar lokale betrokkenheid centraal staat. Vanuit die gedachte ondersteunt Univé diverse initiatieven uit de regio. Afgelopen periode stond het regionale goede doel centraal in de campagnes. Univé Hilversum koos voor Dierenambulance Gooi-Vechtstreek. Wij zijn hier vanzelfsprekend heel erg blij mee en hebben in overleg met Univé afgesproken dat het gedoneerde geld besteed gaat worden aan nieuwe kleding voor onze ambulancechauffeurs.
René legt hieronder uit waarom er voor de Dierenambulance Gooi-Vechtstreek is gekozen.
De huiskat van Univé
Een aantal jaren geleden hadden we op onze winkel in Hilversum een vaste bezoeker. Na enkele weken hebben we hem omgedoopt tot de huiskat van Univé. In die tijd hebben we kennis gemaakt met de Dierenambulance. Zij doen prachtig werk en we dragen ze een warm hart toe! O ja.. de kat woont inmiddels bij een van de Univé-collega’s, eind goed al goed.

de toevlucht

Categorie: nieuwsGepubliceerd: maandag 01 mei 2017 10:35Geschreven door Super UserHits: 692 Afdrukken E-mail

Stichting de Toevlucht is opgericht in 1989 met als doel om zieke, gewonde en jonge vogels te helpen, die verwond zijn geraakt door het verkeer, ramen, ouderloos zijn geworden of door ziekte hulp nodig hebben.
Door het revalideren, aanlaten sterken, op laten groeien en natuurlijke vaardigheden aan te leren, word 65% van de vogels weer gezond vrijgelaten in de natuur.

 

Inmiddels vangen wij 4000 vogels per jaar op. In 1997 kwam de vraag of we ook egels wilden gaan opvangen uit groot Amsterdam. Deze stekelige vrienden worden nu met 400 stuks per jaar binnen gebracht.

In 2010 hebben wij toestemming verkregen met nieuwe vergunningen volgens het kwaliteit protocol van het Ministerie van LNV om meerdere soorten zoogdieren op te mogen vangen.

 

Dagelijkse worden slachtoffers binnen gebracht, en elke ochtend beginnen we met het controleren van de aanwezige dieren, schoonmaken van kooien en hokken, toedienen van medicatie, water en voer geven. Zoogdieren moeten gewogen worden om te bekijken of dieren niet afvallen.
In de middag, is er een ontlasting onderzoek om te kijken of medicatie bij de zoogdieren aanslaat.

 

Het uitzetten van dieren en adviezen geven horen ook tot de dagelijkse bezigheden.