bel ons nu

 

Nieuws overzicht

Dierenbeschermingscentrum Amersfoort

Categorie: nieuwsGepubliceerd: woensdag 26 april 2017 15:06Geschreven door Super UserHits: 146 Afdrukken E-mail

Dierenbeschermingscentrum Amersfoort is een opvang voor honden, katten, konijnen en knaagdieren die tijdelijk dakloos zijn. In opdracht van de gemeenten Amersfoort, Gooise Meren, Hilversum, Huizen, Leusden, Weesp en Wijdemeren verzorgt het DBCA de opvang van zwerfdieren. Naast zwerfdieren vangt het DBCA ook dieren op waarvan afstand wordt gedaan door de eigenaar. Ieder dier ontvangt in de opvang passende (medische) zorg. Het DBCA beschikt over moderne faciliteiten voor alle diergroepen waarbij de dieren beschikken over ruime verblijven met buitenrennen. Het DBCA heeft een eigen dierenartsruimte met operatiekamer, recovery, ziekenboeg en quarantaineruimtes. Na de quarantaineperiode en eventueel herstel gaat het Dierenbeschermingscentrum voor ieder dier op zoek naar een nieuw passend huis. Naast opvang van dieren verzorgt het centrum voorlichting over verantwoord huisdierbezit.

bereikbaarheid

Categorie: nieuwsGepubliceerd: dinsdag 11 april 2017 18:06Geschreven door Super UserHits: 129 Afdrukken E-mail

11 - 04 - 2017

 

Helaas zijn wij momenteel, telefonisch niet bereikbaar door een technische storing.

Wij werken naarstig aan een oplossing, onze excuses voor het ongemak.

 

Heeft u een spoedmelding verzoeken wij u om contact op te nemen met het algemene alarmnummer 144.

 

 

Vogelasiel Naarden, in het zonnetje

Categorie: nieuwsGepubliceerd: vrijdag 07 april 2017 17:11Geschreven door Super UserHits: 232 Afdrukken E-mail

Al in 1957 werd de basis gelegd voor wat tegenwoordig het Vogelhospitaal Naarden is. Wat begon als een kleinschalige opvang vanuit de woonkamer van oprichter Barend van Ingen is inmiddels uitgegroeid tot één van de grootste en meest vooraanstaande opvangcentra voor in het wild levende vogels. In 2016 werden er meer dan 5000 vogels opgevangen, behandeld, verzorgt en weer uitgezet in de vrije natuur, ruim 2200 kwamen er vanuit de regio Gooi en Vechtstreek. Verreweg het grootste deel komt bij ons via de dierenambulance, zeker in het broedseizoen rijden de dierenambulances af en aan naar ons Vogelhospitaal. Het Vogelhospitaal beschikt niet alleen over prima faciliteiten om de vogels de best mogelijke zorg te verlenen, ook staat er een goed opgeleid en gespecialiseerd team van beheerders en dierverzorgers klaar om 365 dagen per jaar zich te ontfermen over onze gevederde vrienden. Het Vogelhospitaal is het gehele jaar geopend tussen 10.00 uur en 16.00 uur, in de periode tussen 1 april en 31 juli zijn we tevens open tussen 19.00 uur en 21.00 uur. Ook als particulier bent u van harte welkom om een gevonden vogel zelf bij ons langs te brengen. twijfelt u of de vogel zorg nodig heeft neemt u dan gerust contact met ons op om te overleggen. Meer informatie vindt u op www.vogelasiel.nl

Opvang

Categorie: nieuwsGepubliceerd: maandag 13 maart 2017 22:38Geschreven door Super UserHits: 319 Afdrukken E-mail

13-3-2017

 

De dierennoodhulpopvang (gevonden-, gewonde-, en zwerfdieren i.c. hond, kat, knaagdier, konijn) is als volgt geregeld.

Dieren uit de gemeentes Bussum, Hilversum, Huizen, Naarden, Wijdemeren, Muiden en Weesp, opvang in Dieren Beschermings Centrum Amersfoort.

 

Gemeentes Blaricum en Laren, opvang in Soest, Dierentehuis 't Hart.

 

Bent u uw huisdier kwijt, dan kunt u contact opnemen met: De Stichting Amivedi.
Deze landelijke vrijwilligersorganisatie zorgt voor de kosteloze registratie van vermiste en gevonden huisdieren, dood of levend.

 

Het opvangcentrum voor in uw gemeente gevonden zwerfdieren.
Zie voor contactgegevens onder Hulpverlening, nuttige adressen.

 

U kunt ook contact met ons opnemen.