bel ons nu

 

Nieuws overzicht

Gif op de Hoornboegse Heide

Categorie: nieuwsGepubliceerd: woensdag 04 oktober 2017 11:36Geschreven door Super UserHits: 217 Afdrukken E-mail

HILVERSUM - Mensen die hun hond uitlaten op de Hoorneboegse Heide in Hilversum moeten flink op hun hoede zijn. Iemand heeft daar namelijk vergiftigde macaroni neergelegd. Het eten van de macaroni is zeker één hond fataal geworden. Ook een tweede hond zou inmiddels zijn overleden.

Sectie bij de Universiteit Utrecht heeft uitgewezen dat de hond die dit weekend van de macaroni had gesnoept inderdaad door het gif is overleden. Ook in de plaatselijke supermarkt wordt middels pamfletten al gewaarschuwd voor de giftige pasta. De dierenartsenpraktijk adviseert mensen om de plek te mijden of om honden een snuitbandje om te doen terwijl ze aangelijnd zijn.
 
Bron: NH Nieuws

unive

Categorie: nieuwsGepubliceerd: donderdag 10 augustus 2017 19:42Geschreven door Super UserHits: 342 Afdrukken E-mail

Dierenambulance Gooi-Vechtstreek dolblij met sponsoring door Univé Hilversum

 


Onlangs werd de Dierenambulance Gooi-Vechtstreek uitgenodigd door René Tuinman, vestigingsmanager van kantoor Univé Hilversum, om een donatie in ontvangst te nemen. Eenmaal aan tafel bij René bleek het niet om een eenmalige donatie te gaan, maar een sponsorship door Univé.
Univé bij ons allen bekend als de sympathiek verzekeraar waar lokale betrokkenheid centraal staat. Vanuit die gedachte ondersteunt Univé diverse initiatieven uit de regio. Afgelopen periode stond het regionale goede doel centraal in de campagnes. Univé Hilversum koos voor Dierenambulance Gooi-Vechtstreek. Wij zijn hier vanzelfsprekend heel erg blij mee en hebben in overleg met Univé afgesproken dat het gedoneerde geld besteed gaat worden aan nieuwe kleding voor onze ambulancechauffeurs.
René legt hieronder uit waarom er voor de Dierenambulance Gooi-Vechtstreek is gekozen.
De huiskat van Univé
Een aantal jaren geleden hadden we op onze winkel in Hilversum een vaste bezoeker. Na enkele weken hebben we hem omgedoopt tot de huiskat van Univé. In die tijd hebben we kennis gemaakt met de Dierenambulance. Zij doen prachtig werk en we dragen ze een warm hart toe! O ja.. de kat woont inmiddels bij een van de Univé-collega’s, eind goed al goed.

de toevlucht

Categorie: nieuwsGepubliceerd: maandag 01 mei 2017 10:35Geschreven door Super UserHits: 425 Afdrukken E-mail

Stichting de Toevlucht is opgericht in 1989 met als doel om zieke, gewonde en jonge vogels te helpen, die verwond zijn geraakt door het verkeer, ramen, ouderloos zijn geworden of door ziekte hulp nodig hebben.
Door het revalideren, aanlaten sterken, op laten groeien en natuurlijke vaardigheden aan te leren, word 65% van de vogels weer gezond vrijgelaten in de natuur.

 

Inmiddels vangen wij 4000 vogels per jaar op. In 1997 kwam de vraag of we ook egels wilden gaan opvangen uit groot Amsterdam. Deze stekelige vrienden worden nu met 400 stuks per jaar binnen gebracht.

In 2010 hebben wij toestemming verkregen met nieuwe vergunningen volgens het kwaliteit protocol van het Ministerie van LNV om meerdere soorten zoogdieren op te mogen vangen.

 

Dagelijkse worden slachtoffers binnen gebracht, en elke ochtend beginnen we met het controleren van de aanwezige dieren, schoonmaken van kooien en hokken, toedienen van medicatie, water en voer geven. Zoogdieren moeten gewogen worden om te bekijken of dieren niet afvallen.
In de middag, is er een ontlasting onderzoek om te kijken of medicatie bij de zoogdieren aanslaat.

 

Het uitzetten van dieren en adviezen geven horen ook tot de dagelijkse bezigheden.

Dierenbeschermingscentrum Amersfoort

Categorie: nieuwsGepubliceerd: woensdag 26 april 2017 15:06Geschreven door Super UserHits: 391 Afdrukken E-mail

Dierenbeschermingscentrum Amersfoort is een opvang voor honden, katten, konijnen en knaagdieren die tijdelijk dakloos zijn. In opdracht van de gemeenten Amersfoort, Gooise Meren, Hilversum, Huizen, Leusden, Weesp en Wijdemeren verzorgt het DBCA de opvang van zwerfdieren. Naast zwerfdieren vangt het DBCA ook dieren op waarvan afstand wordt gedaan door de eigenaar. Ieder dier ontvangt in de opvang passende (medische) zorg. Het DBCA beschikt over moderne faciliteiten voor alle diergroepen waarbij de dieren beschikken over ruime verblijven met buitenrennen. Het DBCA heeft een eigen dierenartsruimte met operatiekamer, recovery, ziekenboeg en quarantaineruimtes. Na de quarantaineperiode en eventueel herstel gaat het Dierenbeschermingscentrum voor ieder dier op zoek naar een nieuw passend huis. Naast opvang van dieren verzorgt het centrum voorlichting over verantwoord huisdierbezit.